Language

Thorbjørnrud Hotel


Melka

Melk fra vår egen gård

All melka vi bruker i produksjonen vår, kommer fra Øvre Kjekshus gård her på Hadeland. Her bor Olav Lie-Nilsen sammen med 500 glade dyr, hvorav 50 melkekuer og 160 melkesau. 

Olav praktiserer beiting i så stor grad som mulig. Utmarksbeiting er tipp topp for dyra og viktig for å bevare kulturlandskapet rundt oss. Gjennom utmarksbeite binder vi co2, ivaretar biologisk mangfold og skaper trivsel og glede for folk flest, både fastboende og gjester i bygda. Graset som vokser i utmarka er det kun dyr på fire bein og med flere mager som kan gjøre om til menneskemat. Vi synes personlig det er ren magi at ostene våre i praksis er en foredlet utgave av det samme grønne gresset vi er omgitt av her på Hadeland.

Vi er heldige som er så tett forbundet med råvarene våre. Sammen med Olav kan vi legge langsiktige planer for produksjonen og jobbe frem den melkekvaliteten vi ønsker oss. Vi er også heldige som får tilgang til melk fra sau til ysteriet. Det gir oss en fantastisk mulighet til å hente ut smaker som sparker litt mer enn kumelka normalt gjør, og å produsere flere av ostene våre i to utgaver.Til toppen