Language

Thorbjørnrud Hotel


Meieribestyreren

Meieribestyreren

Meieribestyrer Yngve ble ledet inn på ostens uransakelige veier da han jobbet som kokkelærling på Bølgen & Moi i Oslo som ganske ung. Odelsgutten fra bygda i Trøndelag, som var oppfostret på Tine kremost og Ritz-kjeks, erfarte der noen helt nye smaksopplevelser knyttet til ost som han beskriver som magiske. Frøet var sådd og Yngve hadde oppdaget sin vei og lidenskap. 

Yngve pleiet sin kjærlighet til ost ved å jobbe i delekatessebutikker, inntil han begynte som osteansvarlig i Matcompaniet. Da Thorbjørnrud etter hvert dukket opp på ostekartet, tok han steget helt ut, dro på seg hårnettet og flyttet til Jevnaker.

Yngve ønsker mest av alt å gi folk nye osteopplevelser og inspirere dem til å bruke ost og meieriprodukter mer og oftere i kosten, og ikke bare til fest. Han benytter derfor enhver sjanse  til å by på ostene våre til frokost, lunsj, middag og dessert. Yngve driver også folkeopplysning om den geniale middagen «Raclette». Rødkittosten vår, Rød Ku, som ble kåret som en av verdens beste oster, smaker nemlig aldeles fortreffelig smeltet – og selv om noen nøler i utgangspunktet, får vi stadig bekreftet at smeltet ost faller i smak hos de fleste når det kommer til stykket.

 

 

 

Meieribestyreren forklarer ost

 

undefined

 

 

Til toppen